toplekhusetny

Våra Kurser

Med start en vecka före midsommar bjuder Näässamfundet på ett kursprogram med musik, dans, lek och mycket mera.

Ladda gärna ner och sprid våra affischer:

Affischbild Kvallskurs 2024Affischbild Akvarell 2024Affischbild Latspel 2024Affischbild Viskurs 2024Affischbild Skrivarkurs 2024Affischbild Linedance 2024Affischbild Alla 2024

Här kan du ladda ner årets schema för kursveckan.

Dagkurserna pågår kl 9 till 16 och kan även vara halvdagar, för- eller eftermiddag. Lunch kl 12–13 ingår i priset på heldagskurser. För en genuin Nääsupplevelse rekommenderar vi att du som går kurs dagtid, kombinerar med kvällskurs i dans i Lekhuset. Du får chansen att lära dig de danser som länge haft en speciell plats på Nääs, liksom folkdanserna som visas upp vid midsommarfestligheterna. Det spelar ingen roll om du dansat förut, här är det dansglädjen som kommer i första rummet.

Kvällskursen sträcker sig över i sju kvällar + midsommarhelgen och är kostnadsfri för dig som är medlem i Näässamfundet (150:-/år). Går du en dagkurs är du automatiskt medlem.

Sedan 1966, då slöjdlärarseminariet upphörde, har Näässamfundet hållit igång traditionen med sommarkurser och midsommarfirande på Nääs. I takt med tiden är vårt mål att erbjuda ett utbud som bevarar de klassiska sånglekarna och danserna, samtidigt som nya influenser får ta plats.