Lindy hop

Lärare: Therese Lundblad Olov Vik

Datum: lörd–sönd 15–16 juni 2024 kl 9–16

Pris: 2 dagar 1.600 kr inkl. lunch (ungdom/student 1.280 kr)

Tillsammans lär vi oss grunderna till att dansa lindy hop, med fokus på att komma igång och dansa ihop. Det innebär en introduktion till vanliga steg och mönster, men även hur vi dansar som par genom att föra och följa. Den här kursen riktar sig till dig som inte dansat lindy hop tidigare, eller som provat på någon enstaka gång. 

Lindy hop är en afroamerikansk pardans som växte fram parallellt med swingmusik från slutet av 20-talet i Harlem, New York. Lindy hop utvecklades från danserna charleston och breakaway med rötter från Västafrika, men innefattar också delar av autentisk solojazz och stepprytmer. Det är en kreativ och uttrycksfull dans, med stor interaktion mellan de två som dansar sprungen ur vad musiken säger.

Jämna par är viktigt för kvaliteten på kursen. Därför väger vi upp eventuella singelförare med singelföljare allt eftersom anmälningarna inkommer. Det kan betyda att vi måste lämna negativt besked till deltagare när det närmar sig kursstart. Vi hoppas på förståelse för detta.

Anmäl dig här

Lindyhop